Vragen? 088-4721500 (lokaal tarief)

Ramon staat voor je klaar!

Klusvraag? Direct antwoord

Heeft u een dringende klusvraag? Stel al uw klusvragen gelijk aan onze vakmannen via Twitter! Onze ervaren klusser Ramon beantwoordt uw vraag binnen 15 minuten.

Veel gestelde vragen

Welke schuurpapier heb ik nodig?

Op de verpakking van het schuurpapier staat een korrelgrootte vermeld. Een laag korrelgrootte, zoals 60, is geschikt voor ruw schuurwerk. Onder ruw schuurwerk valt het werk waarbij u veel materiaal wil verwijderen. Een hoog korrelgrote zoals 240 is geschikt voor fijn schuurwerk.

Boorhamer of klopboor?

Er is een duidelijk verschil hier tussen de boren. Voor klussen waar u beton moet boren, gebruikt u eem boorhamer. Werkt u echter met steen? Dan heeft u een klopboor nodig.

Met welke zaag kan ik mijn parket op maat maken?

Voor deze klus kunt u het beste gebruik maken van twee soorten zagen. Een handcirkelzaag en een decoupeerzaag zijn samen het ideale paar voor deze taak. De handcircelzaag gebruikt u namelijk voor het afkorten van het parket en de decoupeerzaag voor het maken van figuren of lastige hoeken.

Welke verf gebruik ik voor de babykamer?

Heeft u kindermeubilair van onbehandeld hout? Dan kunt u het best deze meubels beschilderen met binnenbeits. Deze beits dringt diep in het hout door en kan gemakkelijk dun worden aangebracht.

Voor de muren van de babykamer, kunt u het beste verf op waterbasis gebruiken. Dit is namelijk veel veiliger voor uw kind. Door gebruik te maken van verf op waterbasis voorkomt u eventuele ongelukken. 

Na het klussen is het altijd erg belangrijk dat de kamer goed wordt gelucht. Het is niet verstandig direct uw kind in de kamer te leggen. Eerst even goed doorluchten is van cruciaal belang.