Ga naar hoofdinhoud

Voor 23:59 besteld = Volgende werkdag geleverd!

Hoe wordt een container geplaatst

Wil jij weten hoe jouw container door onze chauffeur wordt geplaatst? Wij vertellen je er alles over, zodat jij zonder verrassingen aan de slag kunt met jouw container.
Direct een container huren

Altijd op voorraad en de volgende werkdag geleverd!

Bereid je voor op het plaatsen van jouw container

Handige tips

 • Zorg voor voldoende ruimte:
  Kies een goede plek uit voor de container. Je wilt niet te veel lopen met je afval dus zorg ervoor dat de container zo dicht mogelijk bij jouw klusplaats staat.
 • Markeer je plek:
  Gebruik lint, een verkeerskegel of plaats je eigen auto op de plek zodat jouw plek altijd beschikbaar is en het voor de chauffeur goed duidelijk is waar de container moet komen te staan.
 • Houd zoveel mogelijk ruimte rondom de container vrij:
  Dat maakt het voor onze chauffeur makkelijker om te plaatsen. Laat je jouw container op een parkeerplaats plaatsen, dan is het voor de chauffeur erg fijn dat er 3 plaatsen vrij zijn. Is dit niet mogelijk dan is dit geen probleem. Met 1 plek en wat extra beweegruimte kan onze ervaren chauffeur ook uit de voeten.
 • Een stevige ondergrond is essentieel:
  Een gevulde container wordt erg zwaar. Daarom is het belangrijk dat de container op een goede ondergrond staat. Keramische tegels of dunne terrastegels kunnen al gauw breken. Wanneer we een container op jouw eigen erf plaatsen, zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Wij adviseren daarom om de container op straat te plaatsen.

Waar mag je container staan?

Voor het plaatsen van een container op de openbare weg geldt dat een container nooit hinder voor voetgangers en verkeer mag zorgen. In sommige gemeenten heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een container. Dit dien je zelf na te gaan bij de gemeente waar je de container laat plaatsen.

Wie is verantwoordelijk voor de container?

Als huurder ben jij in charge. Zorg voor een veilige plek, zodat niemand er last van heeft. Zorg er daarom ook voor dat anderen geen afval in jouw container gooien. Wanneer wij ander afval aantreffen dan afgesproken kun jij hier een naheffing voor krijgen. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld een afdekzeil over je container te plaatsen (zelf kopen bij de bouwmarkt) of door te kiezen voor een dichte 10m3 container.

Is de container vol? Tijd voor actie!

Zit je container vol? Zorg dat het afval er niet uitsteekt en dat de ophaalwagen erbij kan. Dan komen we hem snel ophalen. Het afval mag namelijk maximaal 20 cm boven de rand uitsteken. Vaak zien we onze klanten de zijwanden uitbouwen met houten panelen. Dit is niet toegestaan. Onze containers moeten namelijk ook weer veilig de weg op.

Hoe wordt een container afgeladen?

Op deze afbeelding is te zien hoe de container van de vrachtwagen wordt afgeladen, met de korte kant naar achteren. Dit is een belangrijk detail om rekening mee te houden, vooral wanneer we de container op een oprit plaatsen

Meest gekozen containers

Deze containers worden het meest gekozen door onze klus helden. Altijd verzekerd van het laagste tarief en snel geleverd!

6 m³

Bouw- en sloopafval

Bouwcontainer 6 m3

vanaf € 379,00

10 m³

Bouw- en sloopafval

Bouwcontainer 10 m3 open

vanaf € 479,00

3 m³

Schoon puin

Bouwcontainer 3 m3

vanaf € 129,00

6 m³

Schoon puin

Bouwcontainer 6 m3

vanaf € 179,00