Vragen? 088-4721500 (lokaal tarief)

Hoe werkt dat bij Afval.nl?

Wilt u container huren, maar weet u niet hoe het allemaal werkt? Geen zorgen! Bij Afval.nl denken wij mee met de klant. Bij ons huurt u in drie simpele stappen al een container. Zodra de container vol zit, kunt u gemakkelijk een ophaalopdracht geven via uw account op Afval.nl. Lukt dat niet? Geen probleem. U kunt ook onze klantenservice bellen om door te geven dat uw container mag worden opgehaald. Wij kunnen de container de volgende werkdag al ophalen.

 

Container omwisselen

Zit uw container vol en heeft u direct een nieuwe container nodig? Dan kunt u via uw account op Afval.nl aangeven dat u graag de container wilt omwisselen. De volle container wordt door ons opgehaald en op hetzelfde moment wordt de nieuwe container geplaatst. U kunt bij een wisselopdracht zelf kiezen welk formaat container u wilt laten plaatsen. Bovendien is het tevens mogelijk om het soort afval voor de nieuwe container te wijzigen.

 

Regels container ophalen of omwisselen

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als de container opgehaald of omgewisseld moet worden. Zo moet u erop letten dat uw container alleen gevuld is met het door u opgegeven afvalsoort. Er mag geen andere soort afval bij zitten. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat de container niet hoger dan 20 centimeter boven de rand is gevuld met het vuil.

U hoeft overigens niet aanwezig te zijn tijdens het plaatsen of ophalen van uw container. Als u specifieke wensen heeft wat de plaatsing van de container betreft, is het wel handig dat u aanwezig bent. Als de container wordt opgehaald is het voornamelijk belangrijk dat de container goed bereikbaar is voor de portaalwagen. 

Loze rit

Annuleert u de ophaalopdracht (te laat) of kan de chauffeur de container niet opladen dan wordt er een loze rit in rekening gebracht van €102.85 inclusief BTW.

Vragen over container ophalen of omwisselen?

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen over het ophalen of onwisselen van een gehuurde container? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 is onze klantenservice bereikbaar op 088 - 472 15 00.