Ga naar hoofdinhoud

Ruim 9000 klussers beoordelen ons met een ⭐️ 8,9

Alles over afval

Jij wil er vanaf, wij halen het graag op! Bij het bestellen van een container is het belangrijk dat je het juiste afvalsoort kiest. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Bekijk de afvalsoorten

Het kiezen van het juiste afvalsoort

Hoe bepaal ik het juiste afvalsoort?

Op onze afvalsoorten pagina wordt precies uitgelegd uit welke afvalsoorten je kunt kiezen. Bij een verbouwing wordt vaak gekozen voor een bouw & sloopafval container. Deze is geschikt voor gemengd bouw afval. 

Achteraf ander afval

Heb je gekozen voor een afvalsoort, maar wordt tijdens het klussen duidelijk dat het afvalsoort anders wordt? Neem dan contact op met onze klantenservice zodat ze het tarief van jouw container kunnen aanpassen naar het nieuwe afvalsoort.

Container afgekeurd

Een container kan om 2 redenen afgekeurd worden. 

1 - bij het ophalen van jouw container blijkt dat de container te vol is geladen en de chauffeur de container niet mee kan nemen. Hier wordt een loze rit voor in rekening gebracht.

2- De container is gevuld met asbest of asbest verdacht materiaal of duidelijk gevuld met ander afval dan vooraf aangegeven. Dit laatste wordt gecontroleerd wanneer wij onze volle container legen bij de stort. 

Asbest of asbest verdacht materiaal

Heb je afval dat zou kunnen lijken op asbest (asbest verdacht) of daadwerkelijk asbest? Dan kunnen wij dit niet afvoeren. Ook wanneer je in het bezit bent van een verklaring hebben wij geen mogelijkheid tot het ophalen van jouw afval. Hiervoor dien je een bedrijf in te schakelen die asbest kan afvoeren.

Hoe vol mag mijn container?

Een container mag tot 20 cm over de rand gevuld worden met afval. Wanneer je je hier niet aan houd, kan de container niet mee en dit betekent dat er kosten worden gerekend voor een loze rit. Heb je te weinig ruimte? Boek dan een wissel opdracht in. Wij komen de volle container ophalen en plaatsen tegelijkertijd een nieuwe container.

Iemand heeft ander afval in mijn container gegooid

Helaas komt het voor dat andere gebruik maken van jouw container. Dit kan er voor zorgen dat de container te vol zit of dat er een ander afvalsoort bij komt. Dit kun je voorkomen door een afdekzeil te gebruiken. 

 

 

< Ga terug naar het overzicht

 

Onze meest bestelde containers

6 m³

Bouw- en sloopafval

Bouwcontainer 6 m3

€ 363,00

10 m³

Bouw- en sloopafval

Bouwcontainer 10 m3 open

€ 476,99

3 m³

Bouw- en sloopafval

Bouwcontainer 3 m3

€ 273,00

3 m³

Schoon puin

Bouwcontainer 3 m3

€ 164,00

Hulp is hier

Onze collega's denken met je mee. Zodat je de juiste container hebt voor jouw klus. Voor advies of vragen, chat, bel of mail.

Chat met een collega

Heb je een dringende vraag en geen tijd om te bellen? Onze collega's schieten je te hulp via de chat.

Fijn! Iemand aan de lijn

Van 08:00 uur tot 17:00 uur staan we je te woord. Voor vragen en advies, we helpen je graag verder.

Mailtje is zo gestuurd

Onze collega's beantwoorden je mail zo goed en snel mogelijk.