Vragen? 088-4721500 (lokaal tarief)

Afvalsoorten

Welk afvalsoort mag ik in de container deponeren?

Op de pagina over onze afvalsoorten leest u alles over het type afval dat u in de container mag deponeren. Bezig met een verbouwing? Huur dan een puincontainer voor uw bouw en sloopafval.

Wilt u achteraf gezien toch ander afval in uw container gooien? Dan ontvangt u een aanvullende factuur als het andere afvalsoort duurder is. Indien het andere soort afval goedkoper is, krijgt u het verschil van ons terug. Een vuilcontainer huren is zo gedaan.

Wilt u weten welke container het beste bij uw afval past? Maak dan gebruik van onze advieswidget op de homepage om te zien welke containertype het meest geschikt is voor uw klus of verbouwing.

 

Mag ik ook asbest in de container deponeren?

In onze containers mogen vanuit veiligheidsoverwegingen geen asbest afgevoerd worden. Ook asbestverdacht of asbestgelijkend materiaal (zoals golfplaten) mogen niet in onze container worden afgevoerd. Zelfs niet met bijbehorende certificaat of rapport.  

Weet u niet zeker of uw afval asbestverdacht of asbestgelijkend is? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Indien er asbest, asbestverdacht of asbestgelijkend materiaal wordt geconstateerd, dan zijn wij genoodzaakt de meerkosten op basis van nacalculatie door te berekenen.

Zijn jullie open tijdens de bouwvak?

Ja, wij zijn tijdens de bouwvak gewoon geopend en leveren ook dan containers in heel Nederland.

Ik heb een zelfstandig klusbedrijf. Kan ik containers bij Afval.nl huren?

Ja, dat kan. Afval.nl levert containers zowel aan bedrijven als particulieren. U kunt uw bedrijf aanmelden op de bedrijven-pagina en zo gemakkelijk één of meer containers bestellen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Op de homepage vindt u rechts boven de knop 'Mijn Afval.nl'. Wanneer u daarop klikt ziet u het inlogpanel verschijnen met daarin de knop 'wachtwoord vergeten'. Daar kunt u een nieuw wachtwoord instellen.

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

U kunt onze klantenservice op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 telefonisch bereiken via het telefoonnummer 088 - 472 15 00.

U kunt ons ook mailen via info@afval.nl. Op werkdagen beantwoorden wij uw vraag binnen 10 minuten.

Wat zijn de tarieven van Afval.nl?

Afval.nl gebruikt duidelijke en lage all-in tarieven. De tarieven kunt u vrijblijvend bekijken op de website. De stortkosten, huur, milieutoeslag en het transport van de afvalcontainer zijn inbegrepen in de totale prijs. U betaalt met andere woorden een vast tarief zonder verrassingen achteraf.

Klik hier om onze tarieven te bekijken.

Uw gegevens zijn veilig

Ja, zodra u Afval.nl bezoekt wordt er een beveiligde verbinding ingesteld. Alle gegevens die daarna tussen u en Afval.nl uitgewisseld worden, zijn onleesbaar voor anderen. Deze beveiligingstechniek heet Secure Socket Layer (SSL). Zodra een SSL-verbinding wordt opgestart heeft u te maken met een beveiligde verbinding. U kunt zelf controleren of de beveiligde verbinding tot stand is gebracht. U kunt dit herkennen aan de letter ’s’ in https:// en aan het slotje   in de browserbalk.

Waarom SSL?

De gegevensstroom tussen de server en bezoeker is heel makkelijk uit te lezen met zogenaamde netwerk sniffers. In een groot bedrijf, waarbij iedereen op hetzelfde netwerk zit, kun je met een sniffer enorm veel data binnen halen en daar vervolgens vertrouwelijke informatie uit aflezen. Wachtwoorden zijn op deze manier bijvoorbeeld gemakkelijk te achterhalen.

Om dit enorme (!) beveiligingsrisico op te vangen, kan men het beste een SSL-verbinding gebruiken. Dan worden deze gegevens namelijk gecodeerd verzonden en kan een afluisteraar hier niets mee, tenzij hij de beveiliging kan kraken. SSL is min of meer verplicht gesteld in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Men moet immers de informatie via een beveiligde verbinding versturen en SSL is de enige die breed wordt gebruikt.

Mag ik ook een koelkast of vriezer in de container gooien?

Nee, helaas is het niet toegestaan om een koelkast en/of vriezer in de afvalcontainer af te voeren. Dit heeft te maken met de koelvloeistoffen die in deze apparaten zitten. Indien er toch een koelkast of vriezer in de afvalcontainer wordt aangetroffen, dan zal daar een toeslag van € 75,- (incl. 13,02 BTW) per stuk voor worden berekend.

TIP: U kunt uw koelkast of vriezer gratis inleveren bij uw gemeente of bij de winkel waar u een nieuwe heeft gekocht. 

Hoe voorkom ik dat derden afval in mijn container gooien?

Op het moment dat wij de container bij u geplaatst hebben, bent u verantwoordelijk voor de container en dus ook de inhoud. Zorg ervoor dat anderen geen gebruik maken van uw container. U kunt dit doen door bijvoorbeeld een afdekzeil te gebruiken. Deze kunt u zelf aanschaffen bij de bouwmarkt. Dit afdekzeil dient u wel te verwijderen voordat wij de container weer komen ophalen. Indien u dat niet doet, wordt de container met afdekzeil gelost onze verwerker. 

Wat als ik ander afval weggegooid heb dan waar de container voor gehuurd is?

Geen probleem. Indien het afvalsoort duurder is, ontvangt u een aanvullende factuur. Is de nieuwe soort afval goedkoper? Dan ontvangt u een creditnota van ons en ziet u het verschil binnen 5 werkdagen terug op uw rekening.

Waarom mag er maar 50% puin in een 10 m3 container voor gemengd bouw- en sloopafval?

In een 10 m3 container voor gemengd bouw- en sloop afval mag maximaal 50% aan schoon puin (steenachtig materiaal). Hiermee voorkomen we namelijk dat de container te zwaar wordt. Tot 50% puin kan onze vrachtwagen de container nog tillen en zonder problemen meenemen. Ook voorkomen we hiermee dat de (te) zware container de ondergrond beschadigd.  

Tip: heeft u veel schoon puin af te voeren? Dan kunt u een 6 m3 container voor schoon puin en een kleinere container voor gemengd bouw- en sloop afval bestellen. Dit is voordeliger voor u én dat zal geen problemen opleveren met afvoeren.   

Waarom al die containers voor verschillende soorten afval?

De containers van Afval.nl kunnen gebruikt worden voor veel verschillende soorten afval. Het is belangrijk dat u weet wat voor soort afval u heeft voordat u een container laten komen. Voor de containerverhuur van verschillende afvalsoorten gelden namelijk verschillende prijzen. Daarnaast is het belangrijk dat uw weet wat het verschil is tussen de verschillende soorten afval. Hieronder wordt in het kort aangeven wat er onder de verschillende afvalsoorten wordt verstaan.

Bouw- en sloopafval

Dit is een samenstelling van verschillende soorten afval zoals gips, hout, metaal papier, karton, kunststof, plastic en huisraad.

Schoon puin

Hier gaat het om verschillende soorten materiaal van steen zoals klinkers, natuursteen, (gewapend) beton, metselwerk en kalkzandsteen. Dakgrind mag echter niet worden afgevoerd als schoon puin.

Houtafval

Spaan- en vezelplaat, pallets, massief behandeld en onbehandeld hout, hardboard, balken, planken en (on)geverfd bouw en sloophout behoren tot de categorie houtafval.

Tuinhout

Tuinpalen, schuttingen, bielzen, beschoeiingen, boompalen en aangerot hout zijn vormen van tuinhout afval. 

Tuin- en plantsoenafval

Plantaardig of organisch afval zoals boomstammen, riet, takken, struiken behoren tot tuin- en plantsoenafval.

Grond (schoon)

Graszoden, aarde, klei en zand valt onder schone grond. Grond van industrie terreinen, boomstronken, wortels en grond dat vervuild is door asbest, steen, papier, plastic, gras en overig afval mag niet afgevoerd worden als grond (schoon).

Dakafval (gemengd)

Samenstelling van verschillende soorten afval zoals dakleer, dakgrind, teerhoudend en bitumen afval, materiaal vervuild met teer, dakleer en bituum vallen onder de noemer dakafval. Bij gemengd dakafval moet er wel goed opgelet worden dat het gewicht maximaal 600 kg per m3 mag zijn.

Huisraad/grofvuil

Grof huishoudelijk afval zoals de inboedel. Geen chemisch afval en apparatuur zoals de koelkast of de vriezer. Geen (auto)banden en matrassen. 

Ik heb grond af te voeren, dien ik ergens rekening mee te houden?

U kunt bij ons grond afvoeren, echter wanneer dit afkomstig is uit de binnenstad van Amsterdam (alles binnen de ring a10) dient u een schoon grond verklaring aan te leveren. Indien u dat niet heeft worden er reinigingskosten a € 400,- berekend en zal er € 50,- per ton nog extra worden belast. Indien u hier vragen over heeft gelieve even contact opnemen met onze klantenservice.

Indien uw vraag en antwoord hier niet bij staat of u twijfelt over de afvalsoorten die niet via Afval.nl worden afgevoerd? Bel onze deskundige klantenservice 088 - 472 15 00.