Vragen? 088-4721500 (lokaal tarief)

Waar moet u rekening mee houden?

Als uw container eenmaal geplaatst is, kunt u direct beginnen met het vullen van uw container. Zo houdt u uw werkplek vrij van afval en kunt u veilig en zonder obstakels verder werken. U hoeft alleen rekening te houden met de volgende zaken tijdens het vullen van uw container. 

Afval scheiden bij de bron, zo houden wij het voordelig

Wij van Afval.nl adviseren onze klanten om de container alleen te vullen met afval waarvoor de container is besteld. Komt u er tijdens het vullen achter dat u toch ook ander afval heeft, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. In de meeste gevallen is het mogelijk om dat afval ook in de container plaatsen. Indien het afvalsoort van uw container veranderd en uw container daardoor een ander tarief krijgt, ontvangt u van ons een aanvullende factuur als de container duurder uitkomt te vallen of krijgt u korting op uw huidige factuur wanneer uw container goedkoper wordt.

 

Voorkom overbelading

Onze containers mogen tot maximaal 20 centimeter boven de rand gevuld worden. Vaak komen we toch nog containers tegen van klanten die op creatieve wijze de container overbeladen. Onze chauffeur kan op dat moment de container niet veilig meenemen en is dan genoodzaakt de container te laten staan.

Als dit het geval is, wordt de loze rit aan u doorberekend. De kosten kunt u opvragen bij de klantenservice. Om dit soort vervelende situaties te voorkomen zorgt u er dus voor dat de container niet wordt overbeladen. Zorg er dus voor dat het vullen van de container goed verloopt. Wist u trouwens dat u voor maar een paar tientjes meer al een grotere container kunt huren? Zo krijgt u nooit met overbelading te maken.

 

Voorkom dat anderen uw container gebruiken

Op het moment dat wij de container bij u geplaatst hebben, bent u verantwoordelijk voor de container en dus ook voor de inhoud. Zorg ervoor dat anderen geen gebruik maken van uw container. U kunt dit doen door bijvoorbeeld een afdekzeil te gebruiken. Deze kunt u zelf aanschaffen bij de bouwmarkt. Dit afdekzeil dient u wel te verwijderen voordat wij de container weer komen ophalen.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een dichte container te huren bij ons. Wij van Afval.nl verhuren de container van 10 m3 zowel in dichte als open variant. Dankzij kleppen aan de bovenzijde en deuren aan de zijkant is het mogelijk om deze container op slot te doen. Door middel van een slot kunt u de container afsluiten en voorkomt u ongewenst afval in uw container.