Vragen? 088-4721500 (lokaal tarief)

Hoe gaat dat in zijn werk bij Afval.nl?

Afval.nl plaatst uw container op werkdagen op het door u opgegeven adres. Onze chauffeurs rijden vrijwel allemaal in portaalwagens. Dat houdt in dat uw container achterwaarts van de vrachtwagen getakeld wordt en zo op zijn plek wordt gezet. Houd er dus rekening mee dat de chauffeur hier wel wat ruimte voor nodig heeft. Om die reden is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een container over een muurtje te plaatsen.

Onze containers passen op een parkeerplaats. Daarom is er altijd wel een goede plek te vinden om uw container te plaatsen. Weet u niet zeker of de container op de door u gewenste plek geplaatst kan worden? Zorg er dan voor dat u aanwezig bent tijdens het plaatsen van de container. U kunt dan met de chauffeur overleggen wat voor u de beste en meest praktische plek is.

Container laten plaatsen

Wilt u een container laten plaatsen? Wij hebben wat tips voor u! Met deze tips zal het plaatsen soepel en moeiteloos verlopen. Een ideale situatie voor alle betrokkenen.

Handige tips voor het plaatsen van een container:

  • Houd een parkeerplaats vrij door deze bezet te houden met bijvoorbeeld uw auto, pionnen of een afzetlint
  • Informeer bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft voor de container.
  • Een vergunning is niet nodig op eigen grond of openbare weg. Bij betaald parkeren adviseren wij tevens contact op te nemen met uw gemeente
  • Zorg dat u telefonisch bereikbaar bent voor de chauffeur
  • Houd rekening met het gewicht van de container en de wagen, wanneer u er voor kiest om de container op eigen terrein te plaatsen. Tegels kunnen hierdoor verzakken of breken. Wij adviseren u om rijplaten neer te leggen. Plaatsen op eigen terrein is altijd op eigen risico. 

Pasted Graphic -15

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u graag wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen graag! Onze klantenservice is op werkdagen van 08:00 tot en met 17:00 telefonisch bereikbaar op 088 - 472 15 00.