Vragen? 088-4721500 (lokaal tarief)

Bekijk eenvoudig en snel onze containers

Bekijk tarieven Container bestellen

Een container huren in 3 stappen

Containerverhuur Afval.nl is al meer dan 20 jaar lang een specialist op het gebied van containerverhuur. Wij verhuren containers voor allerlei verschillende afvalsoorten. De formaten van de containers variëren van 3 m3 tot maximaal 10 m3. Containerverhuur bij ons is eenvoudig en snel. Binnen 5 minuten heeft u de juist keuze gemaakt en de eerst volgende werkdag wordt de container al bij u geplaatst.

Verschillende soorten afval

De containers van Afval.nl kunnen gebruikt worden voor veel verschillende soorten afval. Het is wel belangrijk dat u weet wat voor soort afval u heeft voordat u een container gaat bestellen. Voor de containerverhuur van verschillende afvalsoorten gelden namelijk verschillende prijzen. Daarnaast is het belangrijk dat uw weet wat het verschil is tussen de verschillende soorten afval. Hieronder wordt in het kort aangeven wat er onder de verschillende afvalsoorten wordt verstaan.

Dit afval is een samenstelling van verschillende soorten afval. Denk hierbij aan gips, hout, metaal papier, karton, kunststof, plastic en huisraad.

Hier gaat het om verschillende soorten materiaal van steen zoals klinkers, natuursteen, (gewapend) beton, metselwerk en kalkzandsteen. Dakgrind mag echter niet worden afgevoerd als schoon puin.

Er valt veel onder de noemen houtafval. Spaan- en vezelplaat, pallets, massief behandeld en onbehandeld hout, hardboard, balken, planken en (on)geverfd bouw en sloophout mogen allemaal bij elkaar in de container voor houtafval.

Tuinpalen, schuttingen, bielzen, beschoeiingen, boompalen en aangerot hout behoren tot de categorie tuinhout. Heeft u ander afval uit uw tuin, dan moet u even kijken wat voor afval allemaal bij de andere opties hoort.

Tuin- en plantsoenafval behoort tot het tuinafval. Heeft u plantaardig of organisch afval zoals boomstammen, riet, takken of struiken? Dan kunt u kiezen voor de container waar tuin- en plantsoenafval in mag. 

Onder schoon grond, wordt grond verstaan waar geen stenen of ander afval in zit. Graszoden, aarde, klei en zand mag wel aanwezig zijn in schoon grond. Grond dat vermengd is met boomstronken en wortels is vervuild grond en mag dus niet in deze container. Grond van industrieterreinen of grond dat vervuild is met asbest, steen, papier, plastic en ander overig afval mag tevens niet worden afgevoerd worden als schoon grond.

Dakafval is een samenstelling van verschillende soorten afval. Denk hierbij aan dakleer, dakgrind, teerhoudend en bitumen afval. Let wel op! Gevaarlijke stoffen zoals asbest mogen niet in de container worden gegooid. Ook materiaal dat asbestverdacht is, mag niet in de container. Het is bij gemengd dakafval belangrijk dat er goed gelet wordt ophet maximale gewicht. Voor gemengd dakafval geldt dat er maximaal 600 kilo per kubieke meter mag zijn. 

Onder grof huishoudelijk afval valt bijvoorbeeld de inboedel. Er mag geen chemisch afval in de container gegooid worden. Daarnaast mag de koelkast en de vriezer ook niet in de container, aangezien dit niet bij huishoudelijk afval hoort.

Hoe werkt containerverhuur bij Afval.nl?

Containerverhuur bij Afval.nl is heel eenvoudig. Binnen een aantal minuten heeft u al uw container gehuurd. Hieronder zullen wij uitleggen hoe u in drie stappen al een container kan bestellen. Vandaag besteld is bij ons morgen afgeleverd!

Stap 1. Voer uw postcode in

De containerverhuur start met het invullen van uw postcode. De postcode is namelijk nodig om te bepalen welke leverancier uw container uiteindelijk gaat bezorgen. De mogelijke containers verschijnen direct nadat u uw postcode heeft ingevuld.

Stap 2. Selecteer de container 

Bij de volgende stap moet u nagaan wat voor container u nodig heeft. Denk hierbij aan het formaat van de container en voor welk soort afval u de container wilt gebruiken. Afhankelijk van uw keuze kan de prijs per container nogal verschillen.

Stap 3. Bestellen van de container

Na het selecteren van de juiste container, moet u alleen nog even de laatste gegevens invullen. Zodra alle gegevens ingevuld zijn, zal dit verwerkt worden in ons systeem en wordt de container de volgende werkdag afgeleverd.

Het plaatsen en ophalen

Zodra de container geplaatst is, kunt u beginnen met klussen. Wanneer u klaar bent en de container vol zit, kunt u dit direct bij ons melden. Wij zorgen er vervolgens voor dat de container wordt opgehaald. Belangrijk is dat de container niet te vol mag zijn. Het vuil mag er niet uit kunnen vallen. We hanteren de regel dat het afval maximaal 20 centimeter mag uitsteken boven de rand indien het ook gemakkelijk te verwijderen is.

Gebruik maken van containerverhuur

Zoals u ziet, kunt u gemakkelijk en snel een gebruik maken van containerverhuur. Bij Afval.nl heeft u binnen 5 minuten een container gehuurd en de volgende dag kunt u er gebruik van maken. Dus wacht niet langer en bestel direct uw puincontainer.