Vragen? 088-4721500 (lokaal tarief)

Eenvoudig en snel een groenafval container huren

Klussen in de tuin? Dan moet je al dat afval ergens laten.  Het huren van een groenafvalcontainer is de perfecte oplossing om je tuinafval op een milieuvriendelijke manier af te voeren. Wij hebben groenafval containers in de maten 10m3, 6m3, en 3m3.

Wat mag er in een groencontainer?

Groenafval is een afvalstroom dat bestaat uit al het tuinafval wat gecomposteerd kan worden. Wat valt er precies onder groen? Daarvoor hebben we een simpel overzicht gemaakt wat wel en niet in de groenafval container mag.

Wel:

  • Snoei- en tuinafval
  • Takken, struiken, gras (dus geen graszoden omdat daar aarde in zit)

Niet:

  • Boomstammen groter dan 1 meter
  • Vervuiling van o.a. steen, papier, plastic, glas en overig afval
  • Grond, zand, aarde
  • Graszoden

Tuin- en plantsoenafval is toegestaan in een groencontainer. Dit is plantaardig of organisch afval dat vrijkomt bij onderhoud- en snoeiwerkzaamheden zoals boomstammen, takken, riet, struiken met aanhangende grond (max 10%). Graszoden mogen niet in deze container, hiervoor dient u een container voor grond en graszoden te huren.

Groenafval scheiden

Heeft u tuinhout over van het klussen? Ook dit mag in een groencontainer. Let wel op; voor hout dat niet onder tuinhout valt heeft u een houtafval container nodig. De reden dat er verschillende soorten containers zijn is omdat de prijs van de afvalverwerking per afvalsoort verschilt. Bekijk onze tarieven en zorg dat u zo goedkoop mogelijk uitkomt door goed te scheiden.