Ga naar hoofdinhoud

Ruim 9000 klussers beoordelen ons met een ⭐️ 8,9

Afvalcontainer huren

Huur eenvoudig en snel een container bij Afval.nl

Direct een container bestellen

Op werkdagen geldt: Vandaag besteld is morgen geleverd!

Afvalcontainer

Je kunt bij ons afvalcontainers huren voor elk type klus of verbouwing. Wij leveren containers voor verschillende afvalsoorten. Zo hebben wij van Afval.nl verschillende formaten afvalcontainers voor je klaarstaan, varriërend van 3 m3 tot 10 m3. Onze 6 m3 afvalcontainer past met gemak op een parkeerplaats.

Wat mag er in een afvalcontainer?

Afval.nl verhuurt afvalcontainers voor de volgende afvalsoorten:

Wij verhuren afvalcontainers in verschillende formaten, beginnend vanaf 3m3. Deze kleine afvalcontainers zijn zeer geschikt voor kleine klussen en projecten. De grote container van 10 m3 is te huren in open of gesloten variant.

Afvalcontainer huren als particulier

Veel consumenten denken dat afvalcontainers alleen verhuurd worden aan bouwbedrijven. Wij verhuren ook afvalcontainers aan particulieren tegen dezelfde tarieven! Je kunt als particulier je afvalcontainer eenvoudig met IDEAL betalen. Dus ook als particulier ben je bij Afval.nl aan het juiste adres.

Levertijden afvalcontainers

Onze afvalcontainers worden op de eerst mogelijke werkdag en in overleg geleverd. Heb je spoed? Neem dan contact op met onze klantenservice. Vaak kan er nog wat gergegeld worden zodat je jouw afvalcontainer dezelfde dag nog voor de deur hebt staan.

Welk formaat afvalcontainer heb ik nodig?

Het is voor ons vanaf een afstand erg lastig in te schatten welk formaat container je nodig hebt. Je kunt daarom uit gaan van de volgende maatstaven:

  • 3 m3 afvalcontainer geschikt voor kleine klussen
  • 6 m3 afvalcontainer geschikt voor middelgrote klussen
  • 10 m3 container gerschikt voor grote klussen en projecten

Een kubieke meter (m3) bereken je aan de hand van de volgende rekensom: lengte in meters x breedte in meters x hoogte in meters = aantal m3.

Tip: soms moet je rekening houden met meer afval dan je in eerste instantie had bedacht. Ga je bijvoorbeeld grond uitgraven? Dan moet je erop letten dat zand en grond nog uitzetten, waardoor je rekening moet houden met een marge voor het aantal m3 van uw afvalcontainer.

Wat kost een afvalcontainer?

Onze tarieven kun je vinden op onze tarieven pagina. De tarieven zijn bij Afval.nl all-in. Dat wil zeggen dat je één prijs krijgt waarin allerlei zaken al in zijn berekend. Zo is de huur, het transport en de verwerking al bij de prijs inbegrepen. 

Waar mag ik een afvalcontainer plaatsen?

Onze afvalcontainers passen op een parkeerplaats. Alleen onze 10 m3 afvalcontainers hebben iets meer ruimte nodig. In de meeste woonplaatsen mag je de container op een parkeerplaats plaatsen, zolang je het overige verkeer niet hindert. Heb je in jouw gemeente een parkeervergunning nodig? Dan heb je meestal ook een vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer.

Je kunt de afvalcontainers uiteraard ook altijd op uw eigen erf laten plaatsen. Zorg er dan wel voor dat onze chauffeurs genoeg ruimte hebben om de afvalcontainer te plaatsen en later weer op te halen. Het plaatsen van een container op eigen terrein geschiedt altijd op eigen risico. Tijdens het plaatsen van de container kan het zo zijn dat er schade ontstaat op uw erf doordat de vrachtwagen over de tegels of stenen rijdt. In dat geval is het wellicht handiger om de afvalcontainers op een andere plek te laten plaatsen.

Hoe lang mag de afvalcontainer blijven staan?

Je mag de afvalcontainer van Afval.nl 8 weken laten staan zonder dat hiervoor extra kosten worden berekend.  Wil je de container langer huren? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk tegen een huurtarief.

Mijn afvalcontainer is vol

Als de gehuurde container vol is, kun je deze eenvoudig laten ophalen. Dit doe je door een ophaalopdracht in te voeren in jouw account op Afval.nl. Lukt dit niet? Dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met de klantenservice om de container op te laten halen. Op werkdagen zijn wij tusen 08:00 en 17:00 bereikbaar op 088 - 472 15 00.

Onze meest bestelde containers

6 m³

Bouw- en sloopafval

Bouwcontainer 6 m3

€ 363,00

10 m³

Bouw- en sloopafval

Bouwcontainer 10 m3 open

€ 476,99

3 m³

Bouw- en sloopafval

Bouwcontainer 3 m3

€ 273,00

3 m³

Schoon puin

Bouwcontainer 3 m3

€ 164,00

Sluit je aan bij meer dan 9000 tevreden klanten

Klanten geven ons een 8.9! We blinken uit in onze snelle levering en top service. Lees wat klanten over ons zeggen.

9

Dix

Goede ervaring

Lees meer
10

Martijn

goede prijs en prima service

Lees meer
10

Beste Bouw RSP

zonder problemen en op tijd

Lees meer
9

Grandiek

Goed en betrouwbaar bedrijf

Lees meer
8,9

9968 reviews

Lees wat klanten vinden