Vragen? 088-4721500 (lokaal tarief)

Goedkoop en snel een afvalcontainer huren

U kunt bij ons afvalcontainers huren voor elk type klus of verbouwing. Wij leveren containers voor verschillende afvalsoorten. Zo hebben wij van Afval.nl verschillende formaten afvalcontainers voor uw klaarstaan, varriërend van 3 m3 tot 10 m3. Onze 6 m3 afvalcontainer past met gemak op een parkeerplaats.

Wat mag er in een afvalcontainer?

Afval.nl verhuurt afvalcontainers voor de volgende afvalsoorten:

  • Bouw afval
  • Grofvuil
  • Puin
  • Tuinhout
  • Tuin afval
  • Grond
  • Dakafval

Wij verhuren afvalcontainers in verschillende formaten, beginnend vanaf 3m3. Deze kleine afvalcontainers zijn zeer geschikt voor kleine klussen en projecten. De grote container van 10 m3 is te huren in open of gesloten variant.

Afvalcontainer huren als particulier

Veel consumenten denken dat afvalcontainers alleen verhuurd worden aan bouwbedrijven. Wij verhuren ook afvalcontainers aan particulieren tegen dezelfde tarieven! U kunt als particulier uw afvalcontainer eenvoudig met IDEAL betalen. Dus ook als particulier bent u bij Afval.nl aan het juiste adres.

Levertijden afvalcontainers

Onze afvalcontainers worden op de eerst mogelijke werkdag en in overleg geleverd. Heeft u spoed? Neem dan contact op met onze klantenservice. Vaak kan er nog wat gergegeld worden zodat u uw afvalcontainer dezelfde dag nog voor de deur heeft staan.

Welk formaat afvalcontainer heb ik nodig?

Het is voor ons vanaf een afstand erg lastig in te schatten welk formaat container u nodig heeft. U kunt daarom uit gaan van de volgende maatstaven:

  • 3 m3 afvalcontainer geschikt voor kleine klussen
  • 6 m3 afvalcontainer geschikt voor middelgrote klussen
  • 10 m3 container gerschikt voor grote klussen en projecten

Een kubieke meter (m3) berekent u aan de hand van de volgende rekensom: lengte in meters x breedte in meters x hoogte in meters = aantal m3.

Tip: soms moet u rekening houden met meer afval dan u in eerste instantie had bedacht. Gaat u bijvoorbeeld grond uitgraven? Dan moet u erop letten dat zand en grond nog uitzetten, waardoor u rekening moet houden met een marge voor het aantal m3 van uw afvalcontainer.

Wat kost een afvalcontainer?

Onze tarieven kunt u vinden op onze tarieven pagina. De tarieven zijn bij Afval.nl all-in. Dat wil zeggen dat u één prijs krijgt waarin allerlei zaken al in zijn berekend. Zo is de huur, het transport en de verwerking al bij de prijs inbegrepen. Vul uw postcode in zodat wij het tarief voor uw afvalcontainer kunnen berekenen.

Waar mag ik een afvalcontainer plaatsen?

Onze afvalcontainers passen op een parkeerplaats. Alleen onze 10 m3 afvalcontainers hebben iets meer ruimte nodig. In de meeste woonplaatsen mag u de container op een parkeerplaats plaatsen, zolang u het overige verkeer niet hindert. Heeft u in uw gemeente een parkeervergunning nodig? Dan heeft u meestal ook een vergunning nodig voor het plaatsen van een afvalcontainer.

U kunt de afvalcontainers uiteraard ook altijd op uw eigen erf laten plaatsen. Zorg er dan wel voor dat onze chauffeurs genoeg ruimte hebben om de afvalcontainer te plaatsen en later weer op te halen. Tijdens het plaatsen van de container kan het zo zijn dat er schade ontstaat op uw erf doordat de vrachtwagen over de tegels of stenen rijdt. In dat geval is het wellicht handiger om de afvalcontainers op een andere plek te laten plaatsen.

Hoe lang mag de afvalcontainer blijven staan?

U mag de afvalcontainer van Afval.nl 8 weken laten staan zonder dat hiervoor extra kosten worden berekend.  Wilt u de container langer huren? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk tegen een huurtarief.

Mijn afvalcontainer is vol

Als de gehuurde container vol is, kunt u deze eenvoudig laten ophalen. Dit doet u door een ophaalopdracht in te voeren in uw account op Afval.nl. Lukt u dit niet? Dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met de klantenservice om de container op te laten halen. Op werkdagen zijn wij tusen 08:00 en 17:00 bereikbaar op 088 - 472 15 00.

Bekijk de tarieven

3 m3 container
2.50m x 1.60m x 1.00m Bekijk prijs
  (past op een parkeerplaats)
6 m3 container
3.35m x 1.85m x 1.10m Bekijk prijs
Meest verhuurd (past op een parkeerplaats)
10 m3 container
3.60m x 1.90m x 1.60m Bekijk prijs
  (past op een parkeerplaats)
10 m3 container
3.60m x 1.90m x 1.60m Bekijk prijs
  (past op een parkeerplaats)