WhatsApp naar 0610712478
Vragen? 088-4721500 (lokaal tarief)

Afvalcontainer huren

Afvalcontainer huren online

Een afvalcontainer huren is eenvoudig en zeer voordelig via afval.nl. Wij leveren maandelijks honderden afvalcontainers door heel Nederland die te huur zijn tegen zeer scherpe tarieven. We hanteren all-in tarieven zonder verborgen kosten. Weet je nog niet hoelang de klus gaat duren? Geen nood!Bij ons mag je hem 3 maanden voor de deur laten staan, huurvrij. Ben je dus van plan te gaan verbouwen zakelijk of prive? Wij leveren voor u de beste en de meest geschikte afvalcontainer.

Hoe werkt een afvalcontainer huren?

U huurt een afvalcontainer door uw gegevens in te vullen. Vervolgens krijgt u inzicht in de beschikbaarheid en de prijs. Bij bevestiging van de bestelling staat er de volgende dag een afvalcontainer voor de deur.

Welke stappen kent het huren van een afvalcontainer

 • Postcode check om uw locatie vast te stellen
 • Wilt u privé of zakelijk de afvalcontainer huren
 • Selecteer uw afval soort (zie hieronder voor uitleg)
 • Selecteer uw afmeting van uw container
 • Vul uw adres gegevens in
 • Vul uw afleverdatum in
 • Bevestig dat u een afvalcontainer wil huren
 • Betaal uw afvalcontainer


Wat voor soort afval kan er allemaal in een afvalcontainer?


Grofvuil

Bent u aan het verbouwen en heeft u veel afval wat erg groot is dan noemen we dat al snel grofvuil in de volksmond. Waar moet u aan denken, bijvoorbeeld meubels oude kasten oude stoelen en zelfs uw oude machines. Afval.nl maakt het u makkelijk. Wij plaatsen een bak voor grofvuil en daar kunt u al uw afval in kwijt.

Bouw of Sloopafval

Bouw- en sloopafval bestaat uit gemengd afval dat vrij komt tijdens een verbouwing. U mag hier geen asbest of asbest verdacht materiaal in gooien. Zelfs niet als u een verklaring heeft dat het hier niet om asbest gaat.


Schoon puin

Wil je meer weten over schoon puin? Lees onze pagina over schoon puin of neem contact met ons op.


Houtafval

Heb je veel houtafval en kan je het niet zelf afvoeren? Huur dan een afvalcontainer. Houtafval kent verschillende soorten zoals hard en zachtboard maar ook geplastificeerde houtsoorten. Verschillende spaanplaten, en andere soorten vezelplaat of hout dat onder hoge druk is geperst vallen hier ook onder.


Tuinhout afval

Als u uw tuin gaat opruimen is het makkelijk om vooraf een afvalcontainer gehuurd te hebben zodat u dat op een makkelijke manier kan wegvoeren. Al het hout wat u in de tuin heeft kunt u daaronder verstaan. Bijvoorbeeld schuttingen, onderdelen van tuinhuisjes of alle palen die de grond in zijn gegaan.

Meer weten over tuinhout afval? Klik dan hier.


Tuin en plantsoen

Al het organische afval uit de tuin valt onder deze soort. Dit is voornamelijk van toepassing wanneer mensen na de winter hun tuin onder handen nemen en alle dode planten wegknippen of bijsnoeien.


Grondafval

Gaat u tuin uitgraven en komt er grond vrij? Overweeg dan om een afvalcontainer te huren. Let op; wanneer u grond wil afvoeren mag dit alleen schone grond zijn. Er mogen geen stenen, puin, hout of ander vermengingen zijn met de grond. Wanneer dit wel het geval is spreken we van verontreinigde grond. Mocht de grond wel vervuilt zijn dan zien we het als bouw of sloopafval. Hierdoor gaat het tarief van uw afvalcontainer omhoog. Bent u dus van plan om bijvoorbeeld een vijver te gaan graven en wilt u de grond afvoeren controleer vooraf goed of de grond schoon is.


Wanneer is grondafval niet schoon en hoe ontdek je dat?

U mag zelf tot 50m3 afgraven zonder een schoon grond verklaring. Het is dan wel van groot belang dat u zelf bepaald of de grond schoon is. Controleer dit door te kijken of er geen stenen of andere rotzooi door de grond zitten en of de grond niet naar iets ruikt. Let daarbij op dat het echt uit uw eigen tuin komt waarbij niet in het verleden een bepaald soort industrie op dit terrein stond.


Dak afval

Voor het afvoeren van dak afval adviseren wij om een afvalcontainer te huren Deze kan door ons worden afgeleverd en ook weer worden opgehaald. Dak afval is het afval dat ontstaat bij werkzaamheden aan het dak. Denk hierbij aan dakpannen of grond wat u op uw dak heeft liggen. Dakleer en dakbedekking zijn de meest voorkomende soorten die wij verstaan onder deze afval soort. Let wel dat u geen zaken met elkaar vermengt. Zowel grind als dakbedekkingsdelen moeten gescheiden worden aangevoerd.


Pas op voor teer! Dakleer kan in bepaalde gevallen teer bevatten. In de huidige wetgeving wordt dit gezien als gevaarlijk afval. Het nieuw materiaal heet rubberoid. Hier zit geen teer in dus is niet gevaarlijk. Wij noemen dit composiet dak afval. Composiet dak afval is dakleer met daaraan verkleefde en aanhangend andere materialen die niet eenvoudige te scheiden zijn.. 
Alle andere materialen die met teer vermengt zijn zoals hout, plastics en steen die duidelijk verontreinigd zijn met teer, vallen eveneens onder de definitie van composiet dak afval.


Welke afmetingen zijn er voor afvalcontainers?

Bij afval.nl kennen we 4 soorten afvalcontainers om te huren.

We hebben 3 soorten open afvalcontainers.

 • ·         Afval container huren van 3m3 (3 kuub)
 • ·         Afval container huren van 6m3 (6 kuub) (meest gekozen)
 • ·         Afval container huren van 10m3 (10 kuub)

Een gesloten afval container huren?

Bij afval.nl hebben we ook een gesloten 10m3 variant waarbij u de container kan sluiten. Wanneer u niet het risico wil lopen dat anderen uw container misbruiken is dit een goede optie. De prijs is hetzelfde als een open 10m3. De gesloten 10m3 heeft kleppen aan de bovenzijde en een inloopdeur aan de korte zijde. Let op, model kan per leverancier verschillen.