WhatsApp naar 0610712478
Vragen? 088-4721500 (lokaal tarief)

Wat gebeurt er met uw houtafval?

houtafval-2

Wat gebeurt er met uw houtafval?

Geplaatst op donderdag 02 november 2017

Hout komt voornamelijk vrij uit bouwwerkzaamheden en sloopwerkzaamheden. Afvalhout en sloophout wordt aangeleverd in de kwaliteitssoorten A-hout, B-hout, en C-hout.

Wat houdt A, B, en C hout nou precies in?

  • A-hout is schoon en onbehandeld hout met hoge waarde, dit omdat het hier geen giftige stoffen bevatten . A-hout wordt uiteindelijk veel gebruikt voor pallets en kratten.
  • B-hout is geverfd, gelakt of verlijmd hout; B-hout wordt vaak gebruikt voor energieterugwinning.
  • C-hout is verduurzaamd of ge├»mpregneerd hout. Dit hout is bewerkt met stoffen die erg schadelijk zijn voor het milieu.

Bij Afval.nl maken wij onderscheid tussen 2 afvalcontainers; een houtafvalcontainer (A-hout en B-hout) en een tuin- en plantsoenafvalcontainer (C-hout).

Wat gebeurt er met het afval?

Bij de acceptatie wordt het hout gesorteerd op kwaliteit. De verschillende houtsoorten worden vervolgens door middel van de houtrecyclinginstallatie verkleind tot houtsnippers. De hoogwaardige houtfractie, A-hout, wordt nuttig toegepast als secundaire grondstof in de houtvezelindustrie en spaanplaatindustrie. Houtfracties met een lagere kwaliteit, B-hout en C-hout, worden ingezet als biobrandstof voor het opwekken van duurzame energie in bio-energiecentrales in binnen- en buitenland.